Ruptura

MARTI 31 OCTOMBRIE 2023
7:00 PM
Sala Luceafarul
Ruptura
Cumpara si Rezerva Online

Cumpara de la casa de bilete

Tip spectacol: tango show

Asociația culturală Caminarte invită publicul larg la un spectacol de avangardă a stilului tango-teatru în România. „Ruptura” este un spectacol de tango argentinian care prezintă în mod plastic impactul profund pe care pandemia l-a avut asupra modului nostru normal de a trăi.

Carantina, distanțarea, restricțiile, frica și consecințele tuturor acestor elemente asupra fiecăruia dintre noi sunt reprezentate prin mici scenete ce combină piese de referință din culegerea impresionantă de tango argentinian clasic, muzica lui Piazzolla, teatrul și dansul.

Ruptura este spectacolul care spune povestea pe care toți am trăit-o, iar tangoul este unul dintre personajele principale în această cruntă și recentă realitate. Tangoul s-a trezit, dintr-o dată, forțat să supraviețuiască restricțiilor dure de carantină și distanțare umană, ce au pus la zid îmbrățișarea, care ne menținea apropiați, și ne-a adus pe toți față în față cu tehnologia, care dă dependență prin magia ei. Atât noi, cât și dansul, am fost spectatorii și actorii unei pandemii care a luat cu ea visurile noastre și ne-a determinat să înțelegem importanța conceptului de libertate. Îmbrățișarea a căpătat semnificația ideii de a fi viu“, spune Max Van de Voorde, dansator argentinian de renume mondial, care participă la acest proiect inedit pentru România.

„Este o invitație la cugetare și reflecție asupra unor teme importante, cum ar fi teama, apropierea umană, libertatea, umanitatea… Publicul este trecut printr-un carusel emoțional prin intermediul momentelor teatrale, profunzimii și expresivității dansului, temelor muzicale monumentale ale lui Piazzolla, astfel încât experiența ajunge a fi o călătorie în timp, într-o stare de profundă prezență cu ecouri în viitor“, explică Raluca Aldea, dansatoare de tango de talie internațională din România.

Spectacolul, care este unul de debut al Companiei de Dans CaminArte, a avut premiera pe 26 Mai 2023, bucurându-se de aprecierea publicului prezent in sala si de recenzii foarte bune atât in rândul dansatorilor de tango argentinian din comunitatea locala de tango cât si in rândul publicului larg.

Reprezentația va avea loc la teatrul Sala Luceafarul, Strada Ion Ghica nr. 3, Bucuresti, o sală de spectacole cu 520 de locuri. Pretul biletului de intrare este de 70 RON.

Vă asteptăm să vă purtăm printr-un spectru de emoții si trăiri prin intermediul acestui dans cu o mare incărcătură si expresie scenică, tangoul argentinian.

Share:
© 2022